Na Europskom Prvenstvu za kadete i juniore, koje se održavalo od 02. – 10. rujna 2017. u Skopju, u Makedoniji, nastupili su i članovi Tigra Karlovac i to sa vrlo velikim uspjehom.

Zlatnu medalju osvojio je stariji kadet Lukas Jurašić ( 3 pobjede), u borbama timova starijih kadeta u Point fightingu, koje su se održavale posljednjeg dana prvenstva.
Hrvatski tim starijih kadeta u kojem je sastavu bio i Lukas u prvom kolu je pobijedio Tim Bugarske sa visokih 42 : 6, dok je u drugom kolu pobijedio Tim Italije rezultatom 17 :7.  U finalu Tim Croatia se sastao sa Timom Njemačke kojega je pobjedio 22:17 i time osvojio zlatnu medalju.
Matko Živčić osvojio je srebrnu medalju u disciplini Light contact, juniori +94 kg ( 1 pobjeda). Matko je kao favorit izbjegnuo prvo kolo, a zatim se u polufinalu sastao sa Adamom Panekom iz Češke, te ga je pobjedio 3:0, jednoglasnom odlukom sudaca.
U finalu se sastao sa Christianom Muellerom iz Njemačke, te je u regularnom dijelu bodovno vodio, međutim zbog predugog pružanja pomoći, nakon završetka meča pobjeda dodjeljena Muelleru.
Srebrnu medalju osvojila je i Chiara Kalanj ( 2 pobjede), u starijim kadetima, Kick lighta -60 kg. Chiara je u prvom kolu pobjedila predstavnicu Grčke Panagitou Ioannu, rezultatom 2-1, u polufinalu je pobjedila predstavnicu Mađarske Fulop Eszter, rezultatom 3-0. U finalu je od Chiare bila bolja Mađarica Palag Csenge rezultatom 3-0.
Nastupili su još i Dominik Perošić, Valentiono Žunac i Leonardo Šeketa, ali su izgubili u kvalifikacijskim borbama, korak do medalje.
Pred Tigrovima je u Listopadu niz turnira na kojima će nastupiti i to u Belgiji na Flanders Openu, Velikoj Britaniji na Bristol Openu te u Slunju na otvorenom kupu.
Share This